تصفیه فاضلابتصفیه فاضلاب صنعتی،لجن فعال،بیوراکتور غشائی MBRو...

 

راکتورهای بیوفیلمی با بستر متحرک  Moving Bed BioReactor - MBBR

در این سیستم­ها از آکنه­های پلاستیکی از جنس پلی­اتیلن یا پلی­پروپیلن با دانسیته کمی کمتر از آب استفاده می­شوند. آکنه­ها به راحتی توانایی حرکت در درون راکتور را دارند. این حرکت در سیستم­های هوازی با استفاده از جریان هوا و در سیستم­های بی­هوازی با استفاده از همزن ایجاد می­شود.

در سيستم  MBBR   از آکنه هايي(Packing) استفاده مي شود که در مخزن هوادهي شناور مي باشند. بيوفيلم يا لايه ميکروبي، بر روي آکنه هاي غوطه ور رشد کرده و به اين ترتيب توده بيولوژيکي شناور در محيط فاضلاب که نقش تجزيه کننده مواد آلي را بعهده دارند را افزايش مي دهند. اين روش جهت حذف BOD، COD و نيتروژن بسيار مطلوب است.

 

ویژگی­های مهم این سیستم عبارتند از :

1) سهولت نگهداری سیستم و عدم تجمع لجن

2) حجم کم راکتور

3) سرعت بالای راه ­اندازی سیستم

4) سازگاری سیستم در خصوص حذف آلاینده ­های کند تجزیه شونده و سمی با پایه کربنی

5) تحمل در برابر تغییرات دما

6) تحمل در برابر تغییرات میزان بارگزاری

7) انعطاف ­پذیری در طراحی فرآیند و راکتور

 

این سیستم هم اکنون در بسیاری از واحدهای تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی مورد استفاده است. موارد کاربرد سیستم های MBBR در حال حاضر به صورت زیر می­باشد:

1) اکسید اسیدن مواد آلی در مرحله تصفیه بیولوژیکی تصفیه ­خانه  شهری و صنعتی

2) تکمیل و توسعه واحدهای قدیمی

3) نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون

4) حذف فسفر در تصفیه ­خانه شهری و صنعتی

5) حذف فنل به عنوان یک مخرب زیست محیطی و بازدارنده واحدهای بیولوژیکی تصفیه­ خانه­ صنعتی

6) تصفیه پساب­ شور (High TDS)

 

پکینگ مدیا Packing Media

در سالهای اخیر استفاده از پکینگ مدیا به دلیل دارا بودن سطح تماس زیاد با حجم کم و در نتیجه افزایش راندمان تصفیه فاضلاب به خصوص در روش های بیولوژیکی رشد چسبیده ، روز به روز در حال گسترش است. این پکینگ ها از بهترین مواد و عمدتا به صورت بلوک های سبک با ساختاری بسیار مقاوم در طرح های متنوع به شکل لانه زنبوری و شانه تخم مرغی با کانال عمودی ، متقاطع و مورب تولید می گردند.

استفاده از فرایند رشد چسبیده در سیستمهای هوازی و بی هوازی با تثبیت میکروارگانیزمها بر روی پکینگ و تشکیل بیوفیلم موجب افزایش جرم زیست توده به صورت چسبیده و معلق می شود و در عین بالا بردن تصفیه زیستی موجب کاهش حجم مورد نیاز تصفیه می شود.

در اصلاح سیستمهای هوازی می توان با نصب مدیای بیوفیکس ( تحقیقات پیشرفته ) ظرفیت تصفیه خانه را چندین برابر افزایش داد و یا تصفیه خانه هایی که دارای مشکل می باشند ارتقاء داده و بهینه سازی نمود. در بیوراکتورهای بی هوازی مانند UASB با نصب مدیای بیوفیکس ( تحقیقات پیشرفته ) در قسمتی از حجم راکتور و یا تمامی آن, می توان علاوه بر بالا بردن ظرفیت, بیوراکتور را نسبت به شوکهای آلی, هیدرولیکی, شیمیایی و حرارتی مقاوم ساخته و از فرار لجن جلوگیری نمود. بر همگان واضح است که در صورت فرار لجن از راکتورهای بی هوازی به علت سرعت رشد (yield) پایین میکروارگانیسمهای بی هوازی ماهها وقت لازم است بیوراکتور دوباره به وضعیت مطلوب اولیه بازگردد.

موارد کاربرد این پکینگ مدیا افزایش ظرفیت تصفیه خانه های موجود، بهینه سازی بایوراکتورهای در حال کار و مقاوم نمودن آنها به شوک های آلی- حرارتی و هیدرولیکی، حذف نیترات از آب شرب به روش بیولوژیکی، حذف آمونیاک از مزارع پرورش ماهی و افزایش ظرفیت آن، برجُ های تماس مایع و گاز، برجهای گاز زدایی و برج های خنک کننده و موارد بسیار دیگر می باشد

کاربرد و مواد مصرف پکینگ های مدیا عبارتند از :
-بستر تماس در برج های گاززدایی
-بعنوان موج گیر جریان در مخازن ته نشینی و چربی گیری
- بعنوان بستر پر کننده رآکتورهای تصفیه فاضلاب
- بستر مبادله کننده حرارتی در برج های خنک کننده

 

مزایا پکینگ مدیا Packing Media:

1.پیشرفته ترین مدیای تولید شده در جهان
2.به صورتی طراحی شده است که قطعات به یکدیگر و به هر حجمی مونتاژ می گردد.
3.تمامی بستر به صورت یکسان در دسترس می باشد.
4.هیچ فضای مرده ای وجود ندارد.
5.مشکل گرفتگی نداشته و احتیاج به بک واش ندارد.
6.جریان به هیچ عنوان شانس کانالیزه شدن ندارد
7.برای تمامی پروسس های هوازی و بی هوازی مناسب است.
8.دارای سطح تماس بسیار بالا می باشد
9.مقاومت بالا در برابر اشعه uv و عوامل خوردگی 
10.وزن کم ، استحکام بالا، سهولت حمل و نقل