تصفیه فاضلابتصفیه فاضلاب صنعتی،لجن فعال،بیوراکتور غشائی MBRو...

 

تصفیه فاضلاب

مقدمه - تصفیه فاضلاب 

با توجه به افزایش روز افزون مصرف آب در بخشهای صنعتی و بهداشتی و متعاقب آن حجـم بالای فاضـلاب تولیدی این بخش ها و نیز لزوم تصفیه فاضلاب وکسب استاندارد خروجی سازمان حفاظت محیط زیـست کشـور در بخشـهای مختلف کشاورزی،آبیاری فضای سبز، تخلیه به آبهای سطحی و چاه های جاذب جهت کاهش هزینه ها، شر کت بین المللی سحرآب صنعت به عنوان شرکتی فعال و پیشـرو در زمینه های تخصصی آب و فاضلاب و با دردست داشتن مجرب ترین پژوهشگران و متخصصان و ارتباط دائم با پژوهشگران و دانشگاه های معتبـر داخلی و خارجـی و کسب استانـدارد ها مفتخر به ارائه روشـهای بسیـار متنـوع و نوین در حوزه ی صنعت تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی می باشد.

 تصفیه فاضلاب

شناخت فاضلاب

فاضلاب مخلوط رقیقی است از انواع آب های دور ریختنی حاصل از فعالیت های انسان که اغلب به وسیله مجـاری جمع آوری فاضلاب رفع میگردد بر حسب منبع تولید فاضلاب را به دو گروه صنعتی و شهری تقسیم می کنیم:

فاضلاب شهری: به مایعات دفعی اجتماعات که به طرقی آب را مورد استفاده قرار داده اند اطلاق می شود.

فاضلاب صنعتی: آنچه ناشی از فعالیت های اقتصادی اجتماعات مانند کارخـانجات است به نام پسـاب صنعتی نامگـذاری گردیده است.

 

روش های تصفیه فاضلاب

به طور کلی روشهای تصفیه فاضلاب به شرح زیر می باشد.

1 -روش های فیزیکی تصفیه فاضلاب:

به روش هایی که طی آنها از نیروها و ویژگی های فیزیکی مواد برای حذف آنها استفاده می شود، روش های فیزیکی می گویند.آشغالگیـری، دانه گیری، ترسیب شیمیایی، فیلتراسیـون و ته نشینـی نمونه هایی از روشهـای فیزیکی تصفیه فاضلاب هستند.

2-روش های شیمیایی تصفیه فاضلاب:

 به روش هـایی که در آنها برای حذف آلاینـده ها از مـواد و واکنش های شیمیایی استفاده می شود، گفته می شود. هوادهی، انعقاد و لخته سـازی، تبادل یون، تنظیـم pH جزء روش های شیمیایی محسوب می گردند.

3 -روش های بیولوژیکی تصفیه فاضلاب:

 در این روش از فرآیندهای بیولوژیکی برای حـذف آلاینده ها استفاده می شـود.روش های بیولوژیکی را می تـوان به دودسته کلی تقسیم بندی می نمایند:

الف. روش های هوازی تصفیه فاضلاب:

برخی از فرآینـدهای بیولوژیکی در حضـور اکسیژن محلول صورت می پذیرد که به آنها فرآینـدهای هوازی و به روش هایی که از فرآینـدهای هـوازی در آنها استفـاده می شود، روش های بیولوژیکی هوازی گفته می شود.

ب. روش های بی هوازی تصفیه فاضلاب:

به فرآیندهایی که در غیاب اکسیژن محلول توسط میکروارگانیسم ها اتفاق می افتد، فرآیندهای بی هوازی می گویند. در روشهای بیولوژیکی تصفیه فاضلاب از این فرآیندها استفاده می شود. روش UASB، FBR،ASBR نمونه هایی از روش های بی هوازی تصفیه فاضلاب هستند. لازم به ذکر است که در سپتیک تانک ها به سبب عدم وجود اکسیژن محلول کافی فرآیند های بی هوازی بیولوژیکی غالب هستند.

 

انواع روش های بیولوژیکی تصفیه فاضلاب های صنعتی:

 

1-روش تصفیه فاضلاب لجن فعال (Activated Sludge)

تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال-Activated Sludge

 

  

2- روش تصفیه فاضلاب MBR ـ (Membrane Biological Reactors)

 

 روش تصفیه فاضلاب MBR

 

3-روش تصفیه فاضلاب RBC ـ (Rotating Biological Contactor)

 

روش تصفیه فاضلاب RBC

 

4- روش تصفیه فاضلاب SBR ـ (Sequencing Batch Reactor)

 

  روش تصفیه فاضلاب SBR

 

5-روش تصفیه فاضلاب MBBR ـ (Moving Bed Biofilm Reactors)

 

روش تصفیه فاضلاب MBBR ـ (Moving Bed Biofilm Reactors

 

6-روش تصفیه فاضلاب IFAS ـ (Integrated Fixed Film Activated Sludge)

 

روش تصفیه فاضلاب IFAS ـ (Integrated Fixed Film Activated Sludge

 

 

از زمان های قدیم روش لجن فعال به دلیل اقتصادی و کاربردی بودن بیشترین کاربرد را درصنایع داشته است البته جایگزین این روش ،روشMBR میباشد.

بنابراین روش های MBR و لجن فعال از پرکاربرد ترین روش های تصفیه فاضلاب هستند که تقریبا اکثر نیاز های صنایع راباهزینه های پایین و مقرون به صرفه برآورده می کنند.