روش های تصفیه آبتصفیه آب صنعتی و شهری،آبشیرین کن اسمز معکوس ROو...

 

پیش تصفیه آب (آشامیدنی  شهری - صنعتی)

سختی گیر آب - تصفیه آب 

در سالهای اخیر میزان تقاضا برای آب نرم افزایش زیادی یافته و دو دلیل عمده برای این افزایش می توان ذکر نمود .

1-پیرایش و پیشرفت صنایع جدید که تمامی آنها احتیاج به آب نرم دارند
2-پیشرفت تمدن ، آگاهی  و پی بردن مردم به خواص آبهای نرم شده و ارزش اقتصادی آنها نسبت  به مصرف آبهای سخت.

سختی آب ناشی از یون های کلسیم ،منیزیم ،و مقدار کمتر ترکیبات فلزی چون آهن ، منگنز و آلومنیوم  می باشد از آنجایی که سه فلز مذکور  به مقادیر جزیی در آب وجود دارند. لذا اکثر آنها در سختی آب بسیار کم است .
متداول ترین روش برای حذف  سختی آب استفاده سختیگیریهای  رزینی می باشد.رزین ها کلسیم و منیزیم را با سدیم تعویض کرده و آب سخت را به آب نرم تبدیل می کند.

 سیستم تصفیه آب سختی گیر ها -مغناطیسی و رزینی

سختی گیر ها در دو نوع رزینی و مغناطیسی  وجود دارند:

عمده کاربرد های  آنها

نرم کردن آب دیگ  های بخار و مبدل های حرارتی 

نرم کردن آب مورد نیاز برج های خنک کننده و سیستم های سر مایشی

نرم کردن آب مصرفی صنایع نساجی و  رنگرزی

     سیستم سختی گیر آب رزینی

سیستم سختی گیر آب رزینی

سختی گیر رزینی: 

متداول ترین روش برای حذف  سختی آب استفاده از سختی گیر های رزینی است که دارای یک ستون کاتیون می باشد رزین های تبادل یونی یون های کلسیم و منیزیم را با یون سدیم تعویض کرده و آب سخت را به آب نرم تبدیل می کند.

شرکت سحر آب صنعت با رعایت اصول طراحی  و مهندسی در ساخت سختی گیر های رزینی و محاسبات مربوط به پتانسیل و رسوب گذاری آب قادر به ارائه انواع سختی گیر در دو نوع نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک می باشد.

 

سختی گیر های رزینی 

 

سختی گیر مغناطیسی:

روشی است غیر شیمیایی برای کاهش سختی آب و ممانعت از رسوب گذاری آن با استفاده از سختی گیر  مغناطیسی دیگر نیازی  به افزودن مواد شیمیایی به آب نبوده  لذا روشی است کاملا سازگار با محیط زیست این روش امروزه به عنوان جایگزینی مناسب برای روش های پیشین معرفی شده است.

مزایای استفاده از آن :

1-مخارج بهره برداری  ندارد.

2-به تعمیرات احتیاجی نخواهد داشت .

3- هنگام بهره برداری به هیچ نوع انرژی نیاز نخواهد داشت .

4-باعث از بین رفتن رسوبات قدیمی می شود.

بهره برداری از آن نیاز به هیچ نوع تخصصی ندارد.

 

 

فیلتر شنی - پیش تصفیه آب (آشامیدنی،صنعتی،شهری)

فیلتر شنی جهت جدا سازی ناخالصی های مطلق در آب تا قطر 50میکرون کاربرد دارد. بدنه آنها عموما فلزی از جنس کربن استیل پوشیده شده با رنگ اپوکسی و یا FRP  می باشد که استوانه ای شکل بوده و به دو صورت افقی و عمودی موجود است. جنس بسترفیلترها متشکل است از ذرات دانه ای (شن ،ماسه ،سیلیس،... ) می باشد. آبی که باید تصفیه شود و وارد قسمت بالایی فیلتر می شود از بستر فیلتر عبور می کند و از قسمت پایین فیلتر جمع آوری و به مصرف می رسد . در اثر عبور آب از خلل و فرج ما بین این ذرات ، مواد معلق آب گیرکرده و آب تقریبا عاری از مواد معلق ، به دست می آید. 

جمع شدن ذرات معلق در خلل و فرج فیلتر باعث افت فشار می گردد که اگر این افت فشار  از حد معین خود عبور کند باید فیلتر را شستشو داد.

عمق و اندازه های صافی به گونه ای طراحی می شود که درهنگام  شستشو معکوس (بک واش) فضای کافی برای انبساط بستر وجود داشته باشد.

 

عمده ترین کاربرد های فیلتر شنی :

1-پیش تصفیه RO

2- گرفتن فلاگهای تصفیه شیمیایی

3-استفاده در صاف سازی آب استخر های شنا

4-تصفیه آب استخرهای پرورش ماهی 

دستگاه های فیلتر شنی ساخت این شرکت  دارای  مشخصات زیر می باشد.

بدنه ستون ها عموما از جنس فلز کربن استیل با رنگ اپوکسی یا FRP  می باشد.قابلیت تحمل فشار تا 12 بار را دارا می باشد.

قابلیت طراحی با شیر دستی  و بصورت نیمه اتوماتیک  و تمام اتوماتیک وجود دارد.مجهز به دریچه های بازدید و تخلیه ، صفحه نازل ، فشار سنج و شیر تخلیه هوا می باشد.

متناسب با شرایط آب خام ، بستر فیلتر از چند لایه سیلیس و یا  انتراسیت طبقه بندی می شوند.

 

فیلتر کربنی(کربن فعال)

برای حذف مواد آلی محلول و معلق و جهت حذف کلر و کلرآمین ها استفاده می شود.کربن فعال کمکی بزرگ در کاهش غلظت آلاینده ها دارد ولی همچنین می تواند سهم بزرگی در ایجاد آلاینده ها داشته باشد در بعضی از صنایع از کربن فعال بسیار استفاده می شود.اساس کار فیلترکربنی همانند فیلتر شنی است با این تفاوت که در فیلتر کربنی جایگزین سیلیس یا شن کربن فعال میباشد.

 

فیلتر کربنی(کربن فعال)

 

فیلتر کاتریج(فیلترمیکرونی)

این پیش صافی ها برای اینکه پمپ و غشاء های RO آشغال نگیرند، در بالا دست پمپ RO نصب می شدند این صافیها همچنین می تواند به عنوان حذف کنترل مواد معلق نیز عمل کرده و از فولینگ (گرفتگی – انعقاد) غشاء های RO جلوگیری نماید درسامانه های RO تا حدودی از فیلترکارتریج استفاده می کنند. فیلتر کاتریج به زبان عامیانه به فیلتر میکرونی هم معروف است در جایی که فیلتر میکرونی (MF) از تکنولوژی حذف دیگری برخوردار است.